Зеленський: найближчим часом до України прибуде делегація США з відгуком на «план перемоги»

За словами Володимира Зеленського, Київ буде отримувати дуже швидко зараз - раз на два-три тижні - пакети допомоги від США

Президент України Володимир Зеленський заявив, що найближчим часом до України прибуде делегація США з відгуком на «план перемоги».

«Щодо фідбеку я чекаю команду Білого дому в Україні. Найближчим часом вона буде тут з тими чи іншими відповідями. Також у мене була розмова з президентом США. Ми отримали пакет на пів мільярда доларів, а також домовились – це є також частиною плану – що ми будемо отримувати дуже швидко зараз (раз на два-три тижні) пакет, який буде посилювати нашу армію», – сказав він в інтерв’ю українським журналістам.

За його словами, пакети допомоги очікуються на від 500 до 750 млн доларів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна все ще чекає виконання зобов’язань, схвалених на саміті НАТО у липні – Зеленський

«Це буде достатньо швидкий процес. Це для нас дуже важливо, щоб в найближчі місяці – на що і розрахований план перемоги – максимально посилити Україну», – додав Зеленський.

Щодо запрошення в НАТО, що є складовою оголошеного «плану перемоги», то Україна працює на цим, зазначив президент.

Читайте також: У НАТО поки немає консенсусу щодо запрошення України – представник адміністрації Байдена

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Верховної Ради 16 жовтня представив пункти пропонованого ним «плану перемоги» України у війні з Росією. Він складається з п’яти публічних пунктів і кількох засекречених додатків. За словами президента, першим пунктом є запрошення України до НАТО.

Президент України Володимир Зеленський перебував з візитом у США, де він обговорив план перемоги з президентом США Джо Байденом та кандидатами в президенти Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Байден у Німеччині закликав продовжувати підтримку України. Шольц нагадав про НАТО