В Ізраїлі могла загинути українка, ще двох громадян шукають – Зеленський

«Україна допоможе всім своїм людям, щоб не відбувалось», – Володимир Зеленський

У результаті бойових дій в Ізраїлі могла загинути громадянка України, повідомив президент Володимир Зеленський увечері 7 жовтня.

«Станом на зараз перевіряється інформація про можливу загибель однієї громадянки України та проводиться розшук двох наших громадян», – розповів глава держави.

Зеленський також закликав українців, які перебувають в Ізраїлі, «бути максимально уважними та за будь-якої потреби звертатися до посольства будь-яким доступним способом».

«Україна допоможе всім своїм людям, щоб не відбувалось», – наголосив він.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ізраїль припиняє подачу електроенергії до Смуги Гази – міністр

Зеленський також відреагував на події в Ізраїлі наголосивши, що «світ розуміє, які саме спонсори терору могли спонукати та забезпечити організацію цієї атаки».

«Ізраїль має повне право на захист від терору, як і будь-яка інша держава. Жодної підтримки терористам», – додав президент.

7 жовтня вранці по центральних та південних районах Ізраїлю було завдано масованого ракетного удару.

Старший військовий командувач «Хамасу» Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ та закликав «палестинців у всьому світі до боротьби». Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5 тисяч ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни було випущено 2200 ракет.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Чому за два роки життя я вдруге переживаю початок війни?» – українська біженка в Ізраїлі про напад «Хамасу»

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов резервістів відповідно до потреб Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ). Ізраїльська армія оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку «Хамасу».

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що «країна перебуває у стані війни».

В Ізраїлі кількість загиблих унаслідок нападу бойовиків «Хамасу» зросла до понад 200 людей, повідомляє The Times of Israel.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Хамас» поновив удари по Ізраїлю: загинуло понад 200 людей

Наймасовіший удар «Хамасу» по Ізраїлю за всі роки конфлікту – представники Ізраїлю (фоторепортаж)