«Критерієм має бути не за професією» – Зеленський про економічне бронювання

За словами Володимира Зеленського, ті моделі, які йому показували, поки що не зовсім справедливі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що економічне бронювання має бути справедливим, зараз у цьому складно знайти баланс.

«Економічне бронювання повинне бути справедливим. Як знайти цю справедливість – це завдання Мінекономіки, прем’єра. Ті моделі, які вони мені показували, я вважаю, що поки що не зовсім справедливі. Бо складно обирати одну професію, не обирати інші. Інші мають бути критерії. Щодо критичної інфраструктури і професій, без яких просто не може вижити це військо в час війни – це вже зроблено», – сказав він в інтерв’ю українським журналістам.

Наприклад, оборонна сфера працює, люди там заброньовані.

Читайте також: В Мінінфраструктури підготували зміни, що спрощують бронювання перевізників – Деркач

За його словами, економічне бронювання не запроваджене, бо це «складне питання», знайти баланс складно.

«Військові бояться, що через це буде недостатньо нових сил. Бізнес по-іншому відноситься – якщо це буде, які критерії. Щоб не було так, що йдеться лише про бізнес з великими прибутками. А як середній, малий бізнес? Тому, мені здається, тут поки балансу немає, не можна просто шашками махати», – додав Зеленський.

Як повідомляло Мінекономіки повідомила на запит Радіо Свобода, від початку повномасштабної агресії Росії станом на липень Міністерство економіки ухвалило близько 31 246 наказів про бронювання військовозобов’язаних за підприємствами, установами чи організаціями, з них приблизно 16 297 є чинними.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Бронь від мобілізації для аграріїв: як це працює