Україні потрібна повноцінна далекобійність, а наступний тиждень може стати визначальним – Зеленський

За словами Володимира Зеленського, наступний тиждень може стати «багато в чому визначальним» для того, щоб зупинити російську агресію.

Україна завдає ударів по об’єктах російських військ своєю зброєю, але потрібна повноцінна далекобійність, заявив у своєму відеозверненні президент України Володимир Зеленський.

Він нагадав про влучання Сил оборони по сховищу російських тактичних ракет та керованих авіабомб – це те, що Росія використовує для терору проти України

«Я хочу підкреслити: ми це робимо завдяки нашим спроможностям, нашій зброї – без тих засобів, які можуть надати партнери і які можуть значно прискорити завершення цієї війни завдяки знищенню російського наступального потенціалу. Якби ми могли всю нашу влучність спрямувати для захисту нашої держави, якби для цього було достатньо ракет і дозволів, які можуть надати партнери, ситуація загалом у війні була б значно краща для нашої безпеки. Ми переконуємо партнерів – і продовжимо говорити про це наступного тижня, – що Україні потрібна повноцінна далекобійність», – сказав президент.

Читайте також: З’явилося супутникове фото наслідків нічного удару по складу РФ з північнокорейськими боєприпасами

За словами Зеленського, наступний тиждень може стати «багато в чому визначальним» для того, щоб зупинити російську агресію.

«Щоб це сталося, рішучість наших партнерів має відповідати сміливості українців. Відповідь на питання «Коли завершиться ця війна?» насправді в тому, коли рішучість партнерів не відставатиме від того, що ми можемо робити для нашого захисту, для нашої незалежності, для нашої перемоги», – додав він.

Наступного тижня Володимир Зеленський відвідає Сполучені Штати Америки, де зустрінеться з президентом США Джо Байденом і представить йому план перемоги. Зеленський розраховує обговорити деталі цього плану.

Як повідомив Генштаб ЗСУ, вночі 21 вересня Сили оборони України уразили російські військові арсенали у Краснодарському краї та у Тверській області. За наявною інформацією, в момент удару на території арсеналу в Краснодарському краї був черговий ешелон, який доставив щонайменше 2 тисячі тонн боєприпасів, зокрема і з КНДР.

Також, за даними джерела Радіо Свобода в СБУ, українські дрони уразили інфраструктуру військового аеродрому Шайковка (Калузька область РФ), де дислокуються літаки стратегічної авіації ТУ-22М, які регулярно обстрілюють Україну.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Карпентер: найближчим часом Вашингтон розпочне низку ініціатив, щоб посилити позицію України
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ISW: удари по об’єктах у РФ можуть вплинути на наступ на фронті в Україні, важливе зняття обмежень щодо західної зброї