Зеленський подякував Єврокомісії за рішення виділити Україні 1,2 млрд євро допомоги

Раніше сьогодні Рада ЄС погодила виділення 3 мільярдів євро макрофінансової допомоги десятьом країнам, серед яких і Україна

Президент Володимир Зеленський подякував президенту Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн за рішення започаткувати програму макрофінансової допомоги Україні обсягом 1,2 мільярда євро. Як повідомили в Офісі президента, про це йшлося в перебігу телефонної розмови Зеленського з Урсулою фон дер Ляєн.

«Нам необхідна двостороння допомога з боку Європейського Союзу для стабілізації економіки та державних фінансів. Ми готові до конструктивної співпраці з метою швидкого започаткування та реалізації цієї програми макрофінансової допомоги», – цитує Зеленського його канцелярія.

Повідомляється, що сторони також порушили питання подолання наслідків пандемії коронавірусу, безпекової ситуації на сході України та політичного діалогу між Україною та ЄС.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЄС вирішив надати Україні 1,2 млрд євро для протидії коронавірусу – Офіс президента

Раніше сьогодні Рада ЄС погодила виділення 3 мільярдів євро макрофінансової допомоги десятьом країнам з офіційно визнаною перспективою членства та країнам-сусідам для допомоги у подоланні наслідків пандемії коронавірусу. У цьому переліку країн Україні передбачене виділення 1,2 мільярда євро.