Зеленський подякував військовим за збиття російського Су-25 на Донеччині

Володимир Зеленський подякував бригадам, які захищають українські позиції та відбивають російські штурми

Оборонні операції Збройних сил тривають на Харківщині, в районі прикордонних сіл Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лукʼянці, Гатище, Плетенівка – про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 11 травня.

«Наші війська вже другу добу ведуть там контрударні дії, захищаючи українську територію», – сказав він.

Зеленський додав, що особливо напруженою також лишається ситуація в Донецькій області, зокрема, на Покровському напрямку – там щодоби відбувається понад 30 бойових зіткнень, «вкрай складно».

Читайте також: Відтягування живої сили і техніки – ISW про мету російського наступу на Харківщині

Президент подякував бригадам, які захищають українські позиції та відбивають російські штурми:

«Зривати російські наступальні задуми – це зараз завдання номер один. Виконання цього завдання залежить від кожного солдата, кожного сержанта, кожного офіцера. Дякую всім командирам, які дійсно роблять усе необхідне, щоб наші воїни були правильно мотивовані й чітко знали, як діяти».

Він окремо згадав 47 окрему механізовану бригаду, яка воює на Покровському напрямку.

Читайте також: Білий дім «не очікує серйозних проривів» у ході поточного наступу Росії на Харківському напрямку

«Донецька область: 110-та окрема механізована бригада, 1-й батальйон. Дякую за збиття чергового російського Су-25! Також хочу зараз подякувати кожному воїну з різних наших бойових підрозділів, які захищають Харківщину. Кожному з тих, хто вже має необхідні всім нам досягнення: знищену російську техніку, знешкоджених окупантів. Окупант повинен відчути, що ніде в Україні для нього не буде легко», – заявив Зеленський.

Голова держави додав, що сьогодні вранці та увечері заслухав доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, а також що командування зміцнює позиції на Харківщині.

Раніше 11 травня 110-та окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка повідомила, що її зенітники збили російський літак Су-25.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: КАБи і артилерія кожні 15 хвилин: Росія пішла на прорив на півночі Харківщини. Пояснюємо, що відбувається