Зеленський розповів про доповідь Сирського про «активні дії» на Курщині

Доповідь також стосувалася ситуації на фронті: у Донецькій, Харківській та Запорізькій областях, заявив Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський заслухав доповідь головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського – про це він заявив у зверненні 3 жовтня.

За його словами, вона стосувалася ситуації на фронті: у Донецькій, Харківській та Запорізькій областях.

«Наші відповіді Росії на удари по прикордонних громадах. А також операція в Курській області – наші активні дії, які тривають. Я дякую всім нашим воїнам, кожній бойовій бригаді, які справді ефективно проявляють себе на полі бою зараз – на найбільш гарячих напрямках», – сказав він.

Читайте також: У РФ заявили про збиття українського дрона в місті, де розташована Курська АЕС

Коментуючи візит нового генерального секретаря НАТО Марка Рютте, голова держави знову нагадав про важливість далекобійних ударів по Росії:

«Вчасність у підтримці – це стійкість на фронті. Фронт має бути посилений. І далекобійність нарешті має бути забезпечена саме так, як це потрібно для завершення цієї війни».

6 серпня 2024 року на територію Курської області Росії увійшли підрозділи ЗСУ. Відтоді в регіоні тривають бої. Українська армія заявляє про контроль над десятками населених пунктів, включно з райцентром, містом Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує.