Зеленський на саміті НАТО зустрівся з делегацією Сенату США

Раніше Володимир Зеленський заявляв, що у фокусі роботи України на саміті НАТО буде отримання систем протиповітряної оборони, літаків та гарантій безпеки

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із сенаторами Сполучених Штатів в рамках саміту НАТО у Вашингтоні – про це він повідомив 10 липня.

Делегацію очолили лідери демократів і республіканців у верхній палаті Конгресу Чак Шумер і Мітч Макконнелл.

«Обговорили ситуацію на полі бою, американську оборонну підтримку. Розповів про посилення ракетного терору з боку Росії проти українських міст та об’єктів критичної інфраструктури», – написав Зеленський у своїх соцмережах.

Він подякував обом палатам Конгресу, обом партіям, президенту й народу США за підтримку України.

Читайте також: «Дискусії тривають»: у Держдепі США розповіли про обговорення дозволу Україні на далекобійні удари по РФ

Лідер демократів Чак Шумер назвав «честю» можливість привітати Зеленського в Сенаті США.

«Екстремісти MAGA (Make America Great Again, гасло прихильників Дональда Трампа – ред.) під проводом Трампа хотіли дозволити Путіну домогтися свого. Сенат показав, як виглядає лідерство, коли наполіг на постачанні допомоги, якої потребує Україна», – заявив він.

9-11 липня у Вашингтоні проходить саміт НАТО. Питання стримування агресії Росії і підтримки України є одними із головних на ювелейному зібранні, яке Альянс проводить у 75-й рік від свого створення.

Зеленський після прибуття до Вашингтону повідомив, що у фокусі роботи України на саміті буде отримання систем протиповітряної оборони, літаків та гарантій безпеки.

Your browser doesn’t support HTML5

Зеленський пропустив відкриття саміту у Вашингтоні. Закулісні подробиці з Вашингтона (відео)