Зеленський розповів Мішелю про прогрес України у виконанні умов Єврокомісії перед наступним звітом

Зустріч Володимира Зеленського та Шарля Мішеля в Києві, листопад 2023 року

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем – про це сторони повідомили увечері 22 лютого.

Зеленський подякував Мішелю за підтримку Євросоюзу, в тому числі за погодження 13-го пакету санкцій, а також «наголосив», що Україна готова до консультацій для вирішення ситуації на українсько-польському кордоні.

«Я поінформував Мішеля про прогрес України у виконанні чотирьох законодавчих кроків, необхідних для звіту Європейської комісії в березні 2024 року. Ми обоє погодилися з важливістю швидкого затвердження переговорних рамок, необхідних для практичного початку переговорів про вступ України до ЄС, як було домовлено в грудні минулого року», – заявив президент.

Читайте також: Україна і Євросоюз. Чого очікувати від ЄС у 2024 році?

Крім того, додав він, сторони обговорили підготовку до 25-го саміту Україна – ЄС.

Голова Євроради, зі свого боку, заявив, що в розмові із Зеленським підтвердив «залізну фінансову та військову підтримку України з боку ЄС стільки, скільки знадобиться».

«Росія ніколи не зможе загасити полум’я демократії в Україні. Доля України – в ЄС», – додав він.

Європейська рада 14 грудня вирішила розпочати переговори про вступ України і Молдови до Європейського союзу, а також надала Грузії статус кандидата в члени ЄС.

Перед тим, у листопаді, Єврокомісія повідомила, що рекомендуватиме Європейській раді розпочати з Україною переговори про вступ, але після виконання низки вимог щодо українського законодавства.

Наступний звіт Єврокомісія, йдеться в проєкті нинішнього, підготує до березня 2024 року.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Боррель закликає країни ЄС зробити більше для постачання в Україну боєприпасів