Ракетні удари по Запоріжжю: зросла кількість загиблих і постраждалих – Федоров

Наслідки російської атаки дронами на Запоріжжя. Запоріжжя, 28 березня 2024 року, фото ілюстративне

Зросла кількість загиблих і постраждалих внаслідок ракетних ударів сил РФ по Запоріжжю у п’ятницю, 5 квітня, повідомив голова обласної військової адміністрації Іван Федоров в ефірі телемарафону.

«Ворог завдав за останні 2 години п’ять ракетних ударів по місту Запоріжжю. У більшості це цивільна інфраструктура. Зараз є інформація, що пошкоджено щонайменше три багатоповерхівки, щонайменше 10 приватних будинків. На жаль, є загиблі. Остання інформація – три людини загинули. 13 людей доставлено до нашої лікарні, з яких чотири перебувають у важкому стані», – розповів Федоров.

За його словами, внаслідок атаки також пошкоджено промислову інфраструктуру. Рятувальники лише нещодавно отримали доступ до об’єктів, оскільки чекали закінчення повітряної тривоги, наголосив Федоров.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські атаки знищили 80% теплової генерації в Україні – Шмигаль

Також голова ОВА уточнив, що «спочатку було два ракетні удари, і потім, через 40 хвилин, у це ж місце прилетіли нові ракети, щойно почали працювати рятувальники та поліцейські». Серед постраждалих – два журналісти.

«Поки що точно оцінити масштаби руйнувань немає можливості», – додав Федоров.

Раніше Федоров повідомив, що російські військові у п’ятницю, 5 квітня, вдарили по Запоріжжю. Спочатку було відомо про двох загиблих.

Напередодні стало відомо про загибель двох людей і одного пораненого на Донеччині, також у Харківській області загинув фермер, ще дві людини госпіталізовані.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОВА: через обстріл РФ села на Херсонщині постраждав чоловік