Зросла кількість постраждалих внаслідок авіаудару по Запоріжжю – ДСНС

Наслідки авіаційного удару РФ по Запоріжжю. Запоріжжя, 29 вересня 2024 року

Унаслідок атаки російських військових по Запоріжжю одна людина загинула, семеро зазнали поранень, повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій 1 жовтня.

За даними ДСНС, «ворог поцілив у п’ятнадцятиповерхівку, унаслідок чого були частково зруйновані верхні поверхи та пошкоджений фасад будинку, а також 25 автомобілів».

«Надзвичайники деблокували двох людей з ліфта, які після огляду медиків відмовилися від госпіталізації. Крім того, значних руйнувань зазнали приватні будинки та господарчі споруди в одному із районів міста. Сталося декілька загорянь. Тривають пошукові та аварійно-рятувальні роботи. На місцях подій працюють відповідні фахівці», – поінформували рятувальники.

Російські війська завдали удару по Запоріжжю 1 жовтня. Спочатку було відомо про одну загиблу людину та 5 поранених.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.