Біля Вовчанська загинув командир батальйону «ОУН» Микола Коханівський

Микола Коханівський у суді, січень 2018 року

На Харківському напрямку біля Вовчанська загинув командир добровольчого батальйону ОУН Микола Коханівський. Йому було 53 роки. Про загибель Коханівського повідомили його друзі і знайомі у Facebook.

У 2014 році Коханівський воював у Бахмуті. У лютому 2022 року його батальйон обороняв Лютіж у Київській області, згодом брав участь у боях на Донеччині.

«Я познайомився з ним улітку 2014 року в Бахмуті. Я був комбатом «Донбасу» – він комбатом батальйону ОУН. Він був одним із небагатьох, хто виходив із нами на мітинги проти корупції, зради та наруги над ідеями Майдану у 2014–2018 роках», – написав екскомандир батальйону «Донбас» Семен Семенченко.

21 жовтня 2017 року Микола Коханівський був затриманий через інцидент зі стріляниною з незареєстрованої травматичної зброї під час його сутички з іншим громадським активістом Русланом Качмалою в Києві. Святошинський райсуд три дні обирав йому запобіжний захід і врешті посадив під цілодобовий домашній арешт. Пізніше до Коханівського застосували домашній арешт у певний час доби без застосування електронних засобів контролю.

Також Коханівського судили у справі погрому російських банків у 2016 році. 20 лютого представники добробату ОУН закидали камінням будівлю «Сбербанку Росії» та «Альфа-банку» в Києві. За це Миколі Коханівському призначили два роки ув’язнення з відстрочкою виконання на рік.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії висунули заочне звинувачення 2 громадянам України через пошкодження будівлі російського центру в Києві