У Києві забруднення повітря в п’ять разів перевищує норму – КМДА

У КМДА зауважили, що, окрім пожеж, на стан повітря впливає метеорологічна ситуація – фактична відсутність вітру. Архівне фото

У Києві забруднення повітря в п’ять разів перевищує норму гранично допустимих концентрацій, заявив директор департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

«Причиною погіршення якості атмосферного повітря є пожежі в екосистемах в Київській, Чернігівській та Сумській областях. Переважно це пожежі на торф’яниках, але, на жаль, ми маємо пожежі і в лісах. Також на стан нашого повітря впливає метеорологічна ситуація, яка склалася сьогодні у Києві, – фактична відсутність вітру не дає можливості забруднюючим речовинам швидко розсіюватися», – сказав він під час брифінгу.

За його словами, вже зараз спостерігається зниження індексу, починаючи з північної частини міста в середньому на 20%, але в південній і південно-східній частині міста повітря залишається поки досить забрудненим.

«У середньому забруднення, про яке ми говоримо, в п’ять разів перевищує норму по гранично допустимих концентраціях, саме щодо частинок пилу», – додав Возний.

Вранці 20 вересня Київська міська державна адміністрація попередила про погіршення стану повітря в столиці України, пов’язавши це з пожежами на Київщині. В обласній адміністрації повідомили про пожежі торф’яників, трав’яного настилу та лісової підстилки у Вишгородському, Броварському, Обухівському та Бориспільському районах.

До поліпшення ситуації зі станом повітря рекомендують зачинити вікна, обмежити перебування на вулиці, пити багато води, і якщо є очищувач повітря, то увімкнути його на максимум.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ДСНС: радіаційний фон у Києві – в нормі на тлі погіршення якості повітря