У Росії фіксують збої у роботі YouTube

Глядачі збираються перед концертом російського співака Шамана, після того, як його сторінку заблокували на платформі YouTube, Москві, Росія липень 19, 2024 року

У роботі відеохостингу YouTube на території Росії зафіксовано масовий збій. Про це свідчить сервіс, що фіксує проблеми в роботі платформи «Сбой.РФ».

Зазначається, що до ранку 1 серпня кількість скарг користувачів перевищила 800 і продовжує швидко зростати. У користувачів виникли проблеми під час завантаження відео на iOS і Android, а також у звичайному браузері.

За даними сервісу, різко зросла кількість скарг на роботу YouTube із Москви, Санкт-Петербурга, Новосибірської області та Краснодарського краю РФ.

Як пише російська служба Радіо Свобода, у липні депутат Держдуми РФ Олександр Хінштейн заявив, що влада має намір уповільнити YouTube для десктопів на 70%. За його словами, це «спрямовано не проти російських користувачів, а проти адміністрації іноземного ресурсу, який, як і раніше, вважає, що може безкарно порушувати та ігнорувати наше законодавство».

Після повномасштабного вторгнення в Україну YouTube заблокував багато прокремлівських каналів. Опозиційні медіа, навпаки, продовжують працювати на платформі.

На початку липня адміністрація YouTube заблокувала канали низки російських співаків і артистів, які активно підтримують війну в Україні. Серед них - Шаман, Григорій Лепс, Поліна Гагаріна, Олег Газманов і Юлія Чичеріна. Причиною блокувань стали обмежувальні заходи, введені проти російських співаків США і Євросоюзом у рамках так званого 14-го пакета санкцій.

МЗС Росії закликало росіян відмовитися від YouTube на користь Rutube.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: YouTube заблокував канали російських артистів, які підтримують війну проти України