Із окупованих Росією територій повернули ще трьох дітей – Єрмак

На підконтрольну Україні територію повернули ще трьох дітей та їхню маму, каже Андрій Єрмак

На підконтрольну Україні територію в межах ініціативи президента України Володимира Зеленського Bring Kids Back UA з окупованої Росією частини Донецької області повернули ще трьох дітей та їхню маму, розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у соцмережі Х.

За його словами, «понад рік родина проживала в окупації, де діти змушені були навчатися в російській школі. Мати отримувала постійні погрози від окупаційної влади, їй погрожували примусово відправити дітей до інтернату. Це змусило сім’ю наважитися на виїзд з тимчасово окупованої Донеччини».

«Щиро вдячний команді Офісу президента та Офісу омбудсмена за злагоджену роботу, а також партнерам за допомогу. Завдання президента буде виконане – кожна дитина повернеться додому», – додав Єрмак.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Мовчати про Росію. Що не так з реакцією МКЧХ на загибель своїх працівників на Донбасі та як це шкодить Україні 

За даними України, за час війни в Росії та на окупованих територіях опинилися понад 20 тисяч українських дітей.

У березні 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової. Їх підозрюють у скоєнні воєнних злочинів – насильницьких депортацій та переміщення населення, зокрема дітей, із окупованих територій України.

Повернути в Україну, за даними влади, поки що вдалося близько пів тисячі дітей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Помирають під час фільтрації»: через що проходять українці у «Шереметьєво» дорогою на окуповані території