Єрмак зустрівся з Блінкеном під час візиту до США

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак (праворуч) і державний секретар США Ентоні Блінкен. Вашингтон, 13 листопада 2023 року

Голова Офісу президента Андрій Єрмак під час візиту до Сполучених Штатів провів зустріч із державним секретарем США Ентоні Блінкенком – про це він повідомив 13 листопада.

Він додав, що з боку України в зустрічі також взяли участь міністерка економіки Юлія Свириденко, посол України у США Оксана Маркарова, заступниця міністра юстиції Ірина Мудра, а також радники Єрмака Дарія Зарівна і Владислав Власюк.

«Висловив вдячність за направлення Білим домом запиту про фінансування видатків на допомогу Україні. Також детально поінформував Ентоні Блінкена про ситуацію на фронті», – заявив Єрмак.

Читайте також: Трамп-молодший удруге свідчитиме у справі про цивільне шахрайство щодо батька

Він також розповів Блінкену про потреби Сил оборони та вказав на важливість посилення протиповітряної оборони України:

«З наближенням зими ми очікуємо на посилення російського ракетного терору. Тому дуже потребуємо систем ППО і ПРО, які захистять українські міста, ключові об’єкти критичної інфраструктури, а також маршрути зернового коридору».

Єрмак також закликав до якнайшвидшого укладення двосторонньої угоди між Україною та США щодо безпекових гарантій на виконання Спільної декларації G7 про підтримку України, підписану у Вільнюсі 12 липня.

Пресслужба державного секретаря наразі не коментувала зустріч.

Українська делегація на чолі з Андрієм Єрмаком прибула до США увечері 12 листопада за київським часом.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США: діти Блінкена прийшли на Гелловін у костюмах із українськими мотивами
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Білий дім: Байден обговорить із Сі Цзіньпіном відновлення каналів зв’язку між США та КНР у військовій сфері