WSJ: Ізраїль відклав наземну операцію, щоб США посилили ППО на своїх базах на Близькому Сході

Ізраїльські військові продовжують підготовку до наземної операції в Смузі Гази, фото ілюстративне

Ізраїль на прохання США відклав початок наземної операції в Секторі Гази, щоб американські військові змогли зміцнити протиповітряну оборону своїх баз на Близькому Сході, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

За даними видання, США побоюються, що американські військові можуть зазнати нападу різних збройних угруповань після початку наземної операції Ізраїлю в Смузі Гази.

У звʼязку з цим Пентагон розраховує до кінця тижня розгорнути в регіоні близько 10 систем ППО, щоб захистити від ракет свої війська в Іраку, Сирії, Кувейті, Йорданії, Саудівській Аравії та Обʼєднаних Арабських Еміратах.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Проіранські збройні групи заявляють про нові напади на бази США в Сирії

За даними видання, з початку війни Ізраїлю з «Хамасом» американські військові були атаковані не менш як 13 разів. Унаслідок цих ударів було легко поранено близько 20 військових США в Сирії, ще 10 – в Іраку.

Раніше про те, що США попросили Ізраїль відкласти наземну операцію у Секторі Гази, писала газета The New York Times. За даними видання, американські чиновники намагалися виграти час для переговорів щодо заручників, доставки гуманітарної допомоги, а також для посилення захисту американських установ на Близькому Сході.

До цього Bloomberg та The Wall Street Journal писали, що США закликали Ізраїль відкласти наземну операцію в Смузі Гази для переговорів щодо заручників. Тоді повідомлялося, що Ізраїль виступав проти відкладення, але під тиском США погодився зачекати.