Рада не скасувала вступ на вечірню та заочну форми навчання у 2024 році (ВИПРАВЛЕНО)

Новина виправлена. У першій версії йшлося про те, що депутати законом скасували набір на заочну і вечірню форми навчання

Верховна Рада ухвалила закон, який регулює вступ до закладів вищої освіти у 2024 році. Депутати затвердили вступ за сертифікатами ЗНО 2021 року та вступних випробувань 2022–2024 року, проведених із використанням технологій ЗНО. Про це народний депутат Ярослав Железняк повідомив у телеграм-каналі.

За словами депутата, за ухвалення в цілому закону про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року (законопроєкт №10092) проголосували 285 народних депутатів.

Попередня версія законопроєкту передбачала, у 2024 році не буде проводитися набір вступників на вечірню та заочну форми навчання.

«З 2024 року не проводиться набір вступників для здобуття ступенів вищої освіти бакалавра та магістра за вечірньою та заочною формами здобуття освіти, а також для здобуття ступеня вищої освіти молодшого бакалавра», – йшлося у документі.

Але в остаточному тексті, ухваленому парламентом, цього положення немає, його скасував профільний комітет Ради, поінформував депутат із владної фракції «Слуга народу» Роман Грищук.

Конкурсний відбір у виші буде здійснюватися за результатами ЗНО 2021 року та/або вступних випробувань 2022–2024 року, проведених з використанням організаційно-технологічних процесів зовнішнього незалежного оцінювання та творчого конкурсу (конкурсу фізичних здібностей) у передбачених законодавством випадках.

Також встановлюється, що вступні випробування для участі в конкурсному відборі на навчання у вишах включають українську мову, математику, історію України та предмет на вибір (фізика, хімія, біологія, іноземна мова, географія, українська література).

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Вітаємо в пеклі»: навіщо потрібні конкурси краси в університетах