Зеленський: у липні українські військові застосували більше дронів, ніж противник

За словами Володимира Зеленського, сьогодні на засіданні Ставки верховного головнокомандувача урядовців щодо виробництва та фінансування дронів.

У липні українські військові застосували більше дронів, ніж противник, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«За липень наші воїни застосували більше дронів, ніж окупант. Це має бути стійкою тенденцією на фронті – по всіх видах дронів, які є в наших підрозділів. Від FPV та до всіх інших, включно з нашими далекобійними дронами, які вже впливають на війну стратегічно. Впливають в інтересах України», – сказав він у своєму відеозверненні.

За його словами, сьогодні на засіданні Ставки верховного головнокомандувача урядовців щодо виробництва та фінансування дронів.

«На цей рік уже законтрактовано нашими виробниками мільйон дронів, і буде загалом по року більше. Ухвалили рішення щодо нашої ракетної програми – збільшити фінансування», – додав Зеленський.

Читайте також: Україна має дрони, здатні пролетіти понад тисячу кілометрів – Федоров

На початку травня у російському Башкортостані український безпілотник вразив нафтопереробний завод. Як повідомило тоді Радіо Свобода поінформоване джерело, це був дрон Служби безпеки, який встановив історичний рекорд, подолавши відстань у 1500 км.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Микола Бєлєсков про стратегію перемоги у війні, можливості Росії наступати і наступ ЗСУ в 2024 році