Вибухи в окупованому Криму ввечері 23 червня: з’явились супутникові фото наслідків ударів

Пізно ввечері 23 червня повідомляли про серію гучних вибухів в окупованому Криму. Фото ілюстративне

Проєкт «Схеми» (Радіо Свобода) опублікував супутникові знімки наслідків ударів по території російського військового об’єкту під Євпаторією в окупованому Криму ввечері 23 червня.

Супутник Planet Labs зафіксував сліди від пожеж на території військового об’єкту РФ у селі Вітине. Про це свідчать супутникові фото за 24 червня, які є у розпорядженні «Схем» (Радіо Свобода).

Згідно з даними OpenStreetMap, там розташований 40-й окремий командно-вимірювальний комплекс (Центр дальнього космічного зв’язку), який входить до складу Повітряно-космічних сил РФ. Це важлива військова частина у системі російського космічного зв’язку та супутникової навігації.

Пізно ввечері 23 червня повідомляли про серію гучних вибухів в окупованому Криму – про це у соцмережах писали жителі Євпаторії та населених пунктів Молочне, Вітине, а також кримські телеграм-канали. Офіційно ані в Україні, ані в Росії ці події не коментували.

Читайте також: У ЗСУ повідомили про ураження в окупованому Криму 15 російський систем ППО за півтора місяця

Починаючи з серпня 2022 року, в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. Сергій Аксьонов називав безпілотники «основною загрозою» для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мості 17 липня 2023 року. На острові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росіяни критикують Міноборони РФ за «дії ППО в Криму» – ISW