Зеленський відреагував на дані WSJ про українські втрати: реальна цифра є «значно меншою»

17 вересня газета The Wall Street Journal заявила, що число вбитих українських військових становить 80 тисяч з початку повномасштабної війни РФ

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи оприлюднені газетою The Wall Street Journal дані про втрати України у війні, заявив, що реальна цифра є «значно меншою».

«80 тисяч? Це брехня. Реальна цифра набагато менша, ніж та, що була опублікована. Значно», – сказав він під час спілкування з журналістами 20 вересня, повідомляє низка медіа.

17 вересня газета The Wall Street Journal заявила, що число вбитих українських військових становить 80 тисяч з початку повномасштабної війни РФ, поранені ще близько 400 тисяч людей.

Видання виходить із неофіційних підрахунків, у тому числі західних розвідок, вказуючи, що визначити точну кількість загиблих і поранених – складно, оскільки Росія й Україна відмовляються оприлюднювати офіційні дані або оприлюднювали цифри, яким багато хто не довіряє.

Народний депутат від партії «Голос», секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Роман Костенко в ефірі Радіо Свобода сказав, що дані WSJ про 80 тисяч загиблих є завищеними.

25 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський вперше від початку повномасштабного вторгнення озвучив число загиблих українських військових: 31 тисяча. Водночас Зеленський сказав, що не може розголошувати, скільки серед українських військових є поранених і зниклих безвісти.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: З боку Росії загинуло удвічі більше: західні журналісти порахували втрати з початку повномасштабної війни