У вересні Росія зазнала «рекордних втрат» на війні проти України – розвідка Британії

У вересні 2024 року Росія зазнала «рекордних втрат» на війні проти України, кажуть у Міноборони Британії

У вересні 2024 року Росія зазнала «рекордних втрат» на війні проти України – «середньодобові втрати російських військ, включно із вбитими і пораненими, сягнули 1 271 людини на день», йдеться у новому звіті Міноборони Британії.

За даними британської розвідки, «цей показник перевищив попередній максимум, зафіксований у травні 2024 року, коли щоденні втрати становили 1 262 людини».

«Від початку війни загальні втрати Росії, за оцінками, перевищили 648 тисяч осіб», – кажуть у британській розвідці.

У Британії зазначили, що «зростання кількості втрат пов’язують із розширенням зони бойових дій, включно з операціями в Харківській і Курській областях, а також із підвищенням інтенсивності боїв на фронті. Російські війська продовжують прагнути розтягнути сили України, використовуючи чисельну перевагу для спроб прориву оборони і досягнення тактичних успіхів».

«Очікується, що навіть у зимовий період, коли умови зазвичай ускладнюють ведення бойових дій, втрати російської армії залишатимуться високими – близько 1 тисячі осіб на день. Зимові погодні умови не призвели до зниження рівня втрат, оскільки Росія продовжує застосовувати тактику масованих атак, а не маневреної війни, що вимагає більш сприятливих умов»,– підсумували у розвідці.

Водночас за даними Генерального штабу ЗСУ станом на ранок 7 жовтня, Росія за час повномасштабного вторгнення в Україну втратила близько 661 630 своїх військових, зокрема 1160 – за останню добу.

Your browser doesn’t support HTML5

«Про напівоточення Селидового – це дуже гучно сказано»: воєнкор Радіо Свобода

Росія й Україна майже не дають інформації про свої втрати у війні. Москва офіційно востаннє називала кількість убитих у вересні 2022 року ‒ тоді заявляли про 5937 загиблих. Київ тривалий час цього не робив, заявляючи, що дані будуть розкриті після війни.

25 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський вперше від початку повномасштабного вторгнення озвучив число загиблих українських військових: 31 тисяча. Водночас Зеленський сказав, що не може розголошувати, скільки серед українських військових є поранених і зниклих безвісти. Також, за його даними, втрати Росії склали 180 тисяч військовослужбовців загиблими, і до 500 тисяч разом поранених і загиблих.

Розвідка Великої Британії 17 вересня заявила, що російські втрати від початку вторгнення оцінюються в понад 610 тисяч осіб убитими й пораненими.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У районі Костянтинівки на Донеччині збито російську повітряну ціль – влада

Загальні втрати військових Росії й України з початку повномасштабної війни РФ 2022 року могли перевищити мільйон – таку оцінку 17 вересня навела газета The Wall Street Journal.

Видання виходить із неофіційних підрахунків, у тому числі західних розвідок, вказуючи, що визначити точну кількість загиблих і поранених – складно, оскільки Росія й Україна відмовляються оприлюднювати офіційні дані або оприлюднювали цифри, яким багато хто не довіряє.

Число вбитих українських військових WSJ оцінило у 80 тисяч, російських – у приблизно 200 тисяч. Поранені близько 400 тисяч людей в українській армії і 400 тисяч – у російській, пише газета.

Київ, коментуючи оприлюднені газетою The Wall Street Journal дані про втрати України у війні, каже, що реальна цифра є «значно меншою».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Вони більше бояться командирів, ніж померти»: як довго триватиме російський наступ?