Кадрові питання щодо міністрів ВР розглядатиме у вівторок після 16:00 – розпорядження Разумкова

Крім того, сьогодні у першій половині дня проходитиме звичайне пленарне засідання

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання 18 травня позачергового пленарного засідання парламенту щодо розгляду кадрових питань.

В опубілкованому розпорядженні йдеться, що воно скликається на 16:00 18 травня на вимогу 155 народних депутатів.

«Скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання на 16 годину 18 травня 2021 року, на якому розглянути такі питання: 1) про звільнення Криклія Владислава Артуровича з посади міністра інфраструктури України; 2) про звільнення Петрашка Ігоря Ростиславовича з посади міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України; 3) про звільнення Степанова Максима Володимировича з посади міністра охорони здоров’я», – йдеться в повідомленні.

Крім того, сьогодні у першій половині дня проходитиме звичайне пленарне засідання Верховної Ради, на якому депутати розглядатимуть, серед іншого, законопроєкти, пов’язані з протидією COVID-19, продажем лікарських засобів, розширенням повноважень інспекторів з паркування тощо.

Також у порядку денному розгляд проєктів законів у другому читанні, серед яких зміни до законів «Про судоустрій і статус суддів» та «Про автомобільні дороги», йдеться на сайті ВР.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Не писав жодних заяв, тому що несу відповідальність» – Степанов про своє ймовірне звільнення

Спікер Дмитро Разумков напередодні не виключив, що Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання 18 травня для розгляду питань про відставку трьох міністрів. У понеділок владна фракція «Слуга народу» на засіданні затвердила кандидатуру Олександра Кубракова на посаду міністра інфраструктури України, Олексія Любченка – на посаду міністра економіки – першого віцепрем’єр-міністра, а Віктора Ляшка – на посаду міністра охорони здоров’я.