Сили РФ скинули авіабомби на Вовчанськ: під завалами опинилась родина – ДСНС

Наслідки обстрілів Вовчанська на Харківщині силами РФ, травень 2023 року (фото ілюстративне)

Російські війська зранку, 12 травня, обстріляли Вовчанськ, скинувши на місто авіабомби, йдеться у повідомленні ДСНС України у Харківській області.

«Сьогодні вранці ворог продовжував завдавати ударів керованими авіабомбами по житлових кварталах міста Вовчанська», – кажуть рятувальники.

Так, за даними рятувальників, під один з ударів потрапила одноповерхова житлова будівля.

«Під завалами знаходилась родина з чотирьох людей та потребувала допомоги», – зазначили у ДСНС.

Рятувальники кажуть, що з-під уламків зруйнованих конструкцій визволили двох братів: чоловіків 1979 і 1983 р.н. та транспортували їх до медичного автомобіля.

«Господар оселі, чоловік 1956 року народження зміг самостійно вибратись з-під руйнацій ще до прибуття рятувальників. На жаль його дружина, жінка 1950 р.н. загинула під уламками конструкцій будинку», – додали у відомстві.

Генеральний штаб Збройних сил повідомив увечері 10 травня, що російські війська намагаються наступати в Харківській області.

Перед цим президент Володимир Зеленський повідомив, що російські війська спробували «розширити операції проти України». За його словами, «наразі відбувається посилення сил на Харківському напрямку та на лінії кордону з РФ».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Синєгубов повідомив про загиблих і поранених на Харківщині за добу