Росія: у Воронезькій області після «атаки дронів» детонує склад боєприпасів

У Воронезькій області РФ внаслідок атаки безпілотників у ніч проти неділі, 7 липня, почалася пожежа на складі (фото архівне)

У Воронезькій області РФ внаслідок атаки безпілотників у ніч проти неділі, 7 липня, почалася пожежа на складі із «вибухонебезпечними об’єктами», повідомив місцевий губернатор Олександр Гусєв.

За його словами, сили російської ППО нібито «збили кілька дронів» над територією області. Від падіння уламків сталося займання на одному із складів, стверджує він.

«У Підгоренському районі почалась детонація вибухонебезпечних об’єктів. За попередніми даними, ніхто із громадян не постраждав», – йдеться у заяві губернатора.

У телеграм-каналі також оприлюднили кадри із місця події, на яких чути звуки детонації.

Пізніше Гусєв повідомив, що у межах населеного пункту, де відбулась атака дронів, оголошено надзвичайну ситуацію і розпочато евакуацію місцевих жителів.

Гусєв не називає назву населеного пункту, однак, за словами місцевих жителів, йдеться про Сергіївку.

«Поки детонація вибухонебезпечних об’єктів триває. У результаті одного із вибухів загорілась господарська споруда житлового будинку», – заявив Гусєв.

Редакція Радіо Свобода не може наразі перевірити ці дані з незалежних джерел.

Українська сторона поки що не коментувала цю інформацію.

Раніше, 5 липня, в Росії повідомляли про атаку дронів у Ростовській області. У Ростові-на-Дону пролунали вибухи, в районі міста начебто, за словами губернатора, «велася робота систем протиповітряної оборони через атаку безпілотників». Внаслідок падіння уламків сталися пожежі.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Розвідники завдали удару по об’єктах РФ у Дебальцевому і Новолуганському – ГУР