Росіяни зможуть оформити візи для в’їзду в Україну у 8 містах РФ – МЗС

Візовий режим для громадян Росії починає діяти з 1 липня

Міністерство закордонних справ України повідомило, що громадяни Росії зможуть оформити українські візи у візових центрах компанії VFS Global, розташованих у восьми російських містах: Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Казані, Новосибірську, Ростові-на-Дону та Самарі.

Згідно з повідомленням, подані у цих містах документи опрацьовуватимуться співробітниками дипломатичних установ України у третіх країнах. Росіяни, які живуть за кордоном, зможуть оформити українські візи у дипломатичних представництвах України у країнах, де вони проживають.

«Наявність в іноземця української візи не є безумовною гарантією його в’їзду до України – остаточне рішення щодо дозволу на перетин кордону ухвалюють посадові особи Державної прикордонної служби України», – зазначили в МЗС.

Візовий режим для громадян Росії починає діяти з 1 липня 2022 року.

Петицію про запровадження візового режиму для громадян РФ було зареєстровано на сайті президента України в середині лютого. Наприкінці травня Володимир Зеленський підтримав ініціативу. 17 червня уряд України ухвалив постанову про запровадження візового режиму для росіян.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Час для цього рішення настав» – Кулеба про візовий режим з РФ

Росія веде проти України загарбницьку війну, на яку під приводом «спецоперації» у лютому дав наказ президент Росії Володимир Путін. Як свідчать численні опитування громадської думки в Росії, громадяни цієї країни схвалюють політику свого лідера і підтримують збройне вторгнення в Україну.