Військовий поранений на Донбасі через обстріл із міномета – пресцентр ООС

Стан здоров’я військовослужбовця оцінюють як задовільний

Український військовий поранений 6 липня на Донбасі внаслідок обстрілу з боку підтримуваних Росією бойовиків, повідомляє пресцентр операції Об’єднаних сил.

«6 липня збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню й обстріляли оборонні укріплення Об’єднаних сил, застосувавши при цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Так, по позиціях українських захисників поблизу Верхньоторецького, російські окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм та автоматичних станкових гранатометів. Внаслідок розриву однієї з мін зазнав бойового травмування один військовослужбовець Об'єднаних сил», – йдеться в повідомленні.

За даними пресцентру ООС, евакуаційною технікою військового доправили до медичного закладу, де йому надали допомогу. Стан здоров’я військовослужбовця оцінюють як задовільний.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Муженко розповів, чому сили АТО не зупинили вихід бойовиків Гіркіна зі Слов’янська

Підрозділи операції Об’єднаних сил використовували наявні вогневі засоби та дали збройним формуванням Росії «адекватну відповідь», йдеться в повідомленні.

На лінії фронту теоретично чинне чергове перемир’я, що, як і попередні, було проголошене як всеосяжне, безумовне, стале і безстрокове. Та, як і всі попередні, воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді порушується постійно.

Припинення вогню й раніше не раз проголошувалися як «безстрокові і сталі», але порушувалися практично відразу. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 000 до 13 200 людей.