Україна повернула тіла ще 94 загиблих військових – координаційний штаб

Точне число загиблих військових з боку України не розкривається

Україна повернула тіла ще 94 загиблих українських військових, повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

За повідомленням, ЗСУ забезпечать перевезення репатрійованих тіл та останків до спеціалізованих установ для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих.

У штабі додають, що відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, протилежній стороні передали тіла (останки) комбатантів, загиблих у зв’язку зі збройною агресією проти України.

В Україні з травня 2023 року запрацював Єдиний реєстр зниклих безвісти осіб. Туди потрапляють всі дані про військовослужбовців, які розшукуються.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Військовий зник безвісти: куди звертатися? Коротка інструкція

Точне число загиблих військових з боку України не розкривається. У серпні минулого року головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив, що в ході повномасштабної війни з Росією загинули близько 9 тисяч українських військових. Президент Володимир Зеленський у вересні заявляв, що щодня у війні проти російської агресії Україна втрачає близько 50 воїнів у напрямках наступальних і оборонних дій.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Загальні втрати сторін у війні в Україні сягають пів мільйона – NYT
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Дробович назвав причини, чому Національне військове кладовище не можна будувати у Биківні