Вінницька область з 18 листопада входить у «червону зону» – Немчінов

Водночас в уряді припустили, що Луганська та Херсонська області незабаром можуть бути переведені до «жовтої зони»

З 18 листопада Вінницька область переходить у «червону зону» за поширенням COVID-19, повідомив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов у Telegram.

«Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00:00 18 листопада 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Вінницької області», – повідомив Немчінов.

Він зауважив, що «червоний» рівень епіднебезпеки передбачає заборону роботи закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. Обмеження не діятимуть, якщо 100 % працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані. Також для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення, додав він.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ляшко заявляє, що хвиля COVID-19 іде на спад

На сьогодні вже більшість регіонів України (17 областей та місто Київ) перебувають у «червоній» зоні епіднебезпеки. Водночас в уряді припустили, що Луганська та Херсонська області незабаром можуть бути переведені до «жовтої зони», якщо збережеться позитивна динаміка.