У Києві та чотирьох областях зменшили обсяги відключень світла – ДТЕК

Йдеться про Київську, Дніпропетровську, Одеську, Донецьку області. Фото ілюстративне

У Києві та чотирьох областях зменшили обсяги відключень електроенергії, повідомляє у телеграмі пресслужба ДТЕК.

«Київ, Київська, Дніпропетровська, Одеська, Донецька область: графіки відключень почнуть діяти з 18:00, а не з 16:00 і триватимуть до 23:00», – йдеться у повідомленні.

Також про це повідомляє національний оператор «Укренерго». За даними компанії, 29 липня станом на 9:30 споживання було нижчим на 6%, ніж у цей же час 25 липня (попередній період без дії обмежень). Причина – зниження температури в окремих областях.

Раніше голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що «найскладніший період літа уже позаду», коментуючи ситуацію в українській енергосистемі. Він зазначив, що якщо не буде нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення.

В Україні діють графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.