«Великдень вдома» – Зеленський розповів про підготовку проєкту до свят в умовах карантину

Християни західного обряду цьогоріч святкуватимуть Великдень 12 квітня, східного – 19 квітня

Президент України Володимир Зеленський після розмови з головами церков в Україні щодо безпеки святкування Великодня та проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19 провів селекторну нараду з керівництвом регіонів, повідомляє пресслужба Офісу президента.

«Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо та вже скоро презентуємо проєкт «Великдень вдома», який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами у церквах», – повідомив президент Володимир Зеленський.

Як передає ОПУ, на нараді учасники розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів та церков.

«У разі великого скупчення людей вони мають проводити бесіди з парафіянами й роз’яснювати, що збиратися натовпами небезпечно не лише для них самих, а й для здоров’я тих, хто навколо. Володимир Зеленський повідомив, що існує домовленість з главами церков щодо долучення за потреби їхніх представників до обласних штабів, які займаються запобіганням поширенню COVID-19», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ПЦУ заявили, що віряни у час пандемії коронавірусу мають молитися віддалено від храмів

25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня.

Християни західного обряду цьогоріч святкуватимуть Великдень 12 квітня. Християни східного обряду – на тиждень пізніше, 19 квітня.