Один військовий на Донбасі поранений – штаб

Лінія оборони ЗСУ в Донецькій області

Протягом доби 11 лютого бойовики здійснили дев’ять обстрілів, один військовий Збройних сил України отримав поранення, йдеться у вечірньому зведенні штабу Операції об’єднаних сил.

Згідно з повідомленням, у смузі дій оперативной-тактичного угруповання «Схід» обстріли зафіксовані в районі селищ Гнутове, Павлопіль і Піски.

«У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник двічі обстріляв із мінометів калібру 82 мм українських захисників у районі селища Новотошківське та з ручних і автоматичних станкових гранатометів, а також із великокаліберних кулеметів – позиції наших військових поблизу населеного пункту Хутір Вільний», – йдеться в заяві.

В незаконному збройному угрупованні «ДНР», своєю чергою, стверджують, що українські військові нібито обстріляли околиці окупованого Донецька і район Ясинуватої.

В аналогічному угрупованні «ЛНР» вдень 11 лютого заявили про понад 60 боєприпасів, які ЗСУ нібито випустили по окупованій території протягом попередньої доби.

Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі 11 лютого (карта)

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила про чергове «безстрокове і стале» припинення вогню, починаючи з півночі 29 грудня 2018 року, цього разу з нагоди новорічних і різдвяних свят. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.

Your browser doesn’t support HTML5

Як Росія може вдарити по Україні?