Суд РФ оголосив вирок «вагнерівцю», який до смерті побив людину під час суперечки про війну

Найманцю загрожувало до 15 років вʼязниці, але помʼякшувальними обставинами суд визнав його участь у війні проти України

Суд у російському Ростові-на-Дону виніс вирок колишньому найманцю угруповання ПВК «Вагнер» Андрію Желудкову. Він посперечався про війну в Україні з незнайомим літнім чоловіком і побив його. Пізніше потерпілий помер від отриманих ушкоджень.

Суд відправив Желудкова в колонію суворого режиму на чотири роки, а також зобовʼязав заплатити 333 тисячі рублів синові загиблого як відшкодування моральної шкоди, повідомляє проєкт російської служби Радіо Свобода «Кавказ.Реалії».

За даними слідства, на зупинці в центрі Ростова пʼяний Желудков побив літнього чоловіка, бо той нібито став «висловлюватися нецензурною лайкою, ображати його і всіх учасників бойових дій». Жертва побиття померла в лікарні швидкої медичної допомоги – причиною стала закрита черепно-мозкова травма і забій головного мозку.

Найманцю загрожувало до 15 років вʼязниці, але помʼякшувальними обставинами суд визнав позитивну характеристику екснайманця Желудкова, участь у війні проти України і його бойові нагороди.

Це не перший випадок, коли колишніх найманців ПВК «Вагнер», звинувачують у скоєнні тяжких злочинів після завершення строкової служби в Україна.

Раніше колишнього найманця угруповання ПВК «Вагнер» засудили до семи років позбавлення волі за вбивство матері трьох дітей. За даними слідства, підсудний залишив жінку після вбивства у автомобілі і підпалив транспортний засіб.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У РФ офіційно визнали «ветеранами бойових дій» понад 10 тисяч «вагнерівців»