В анексованому Криму прощаються із загиблим 3-річним Мусою Сулеймановим

Загиблий Муса Сулейманов

У селі Строганівка Сімферопольського району в анексованому Криму 27 липня проходить прощання з трирічним Мусою Сулеймановим, якого знайшли мертвим 26 липня після декількох днів пошуків. Як передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії, тіло дитини вранці у понеділок привезли в будинок родини Сулейманових, біля якого зібралися люди, щоб висловити співчуття рідним і попрощатися з Мусою Сулеймановим.

Як написала напередодні координаторка об’єднання «Кримська солідарність» Лутфіє Зудієва, родичі вирішили, що дитину поховають на кладовищі в селищі (Васієт) Строганівка, там же, де жив Муса.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Криму назвали причину смерті 3-річного Муси Сулейманова

Муса Сулейманов зник 24 липня. До його пошуків були залучені підконтрольні Росії працівники поліції та МНС, кінологи, волонтери російської громадської організації «Ліза Алерт». Російська прокуратура в Криму відкрила справу за статтею Кримінального кодексу Росії, незаконно застосованого на українському півострові, про «вбивство малолітньої особи».

Напередодні хлопчика знайшли мертвим. У підконтрольному Росії управлінні МВС заявили, що дитина потонула. Тіло виявили «у зливній ямі поруч із домом».

Батько дитини Руслан Сулейманов перебуває під арештом у слідчому ізоляторі – 23 липня суд у місті Сочі в Росії продовжив йому арешт до середини вересня.

Він проходить у влаштованій Росією другій сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір» – ісламської організації, яка легально діє в Україні, але заборонена в Росії і анексованому нею Криму як «екстремістська».