У США анонсують боротьбу з ухиленням Росії від санкцій

Проти яких саме «посередників», які допомагають РФ, будуть застосовані заходи боротьби, наразі не повідомляється

Міністерство фінансів США в найближчі місяці зосередиться на боротьбі з посередниками та постачальниками з третіх країн, які допомагають Росії уникати санкцій Заходу, заявив 10 лютого заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо.

Як передає Reuters, Міністерство фінансів, зокрема, посилить увагу щодо тих осіб і компаній, які можуть «свідомо чи мимоволі» допомагати Росії поповнювати запаси, необхідні для військових дій в Україні, сказав Адеємо.

В американському Мінфіні влаштували зустріч напередодні річниці вторгнення Росії в Україну, щоб оцінити прогрес в підриві російських військових ланцюжків поставок і позбавлення Москви доходів, необхідних для фінансування війни проти України.

У відомстві визнали, що РФ все частіше шукає юридичні лазівки через третіх сторін або через такі країни як Іран і КНДР, щоб реалізовувати свої воєнні цілі.

Проти яких саме «посередників», які допомагають РФ, будуть застосовані заходи боротьби, наразі не повідомляється.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Нафтогазові доходи Росії у січні скоротилися на 46%

Обіцянки Мінфіну прозвучали на тлі зростання міжнародної стурбованості тим, що Росія може розпочати новий наступ найближчими тижнями чи місяцями, а також ознак того, що економіка РФ не постраждала від низки санкцій Заходу настільки сильно, як очікувалося.

Раніше цього місяця Міністерство фінансів США наклало санкції на 22 фізичних та юридичних осіб у багатьох країнах, яких звинуватило у зв’язках із глобальною мережею ухилення від санкцій, що підтримує військово-промисловий комплекс Росії.