США передали Гуайдо контроль над частиною активів Венесуели

Гуайдо отримав доступ до активів, що належать уряду Венесуели і її Центральному банку

25 січня влада США передала лідеру венесуельської опозиції Хуану Гуайдо контроль над низкою активів Венесуели, які перебувають на рахунках Федерального резервного банку Нью-Йорка і в інших американських банках. Цю інформацію 29 січня підтвердив прес-секретар Держдепартаменту США Роберт Палладіно, повідомляє Reuters.

Активи, про які йде мова, належать уряду Венесуели і її Центральному банку.

Верховний суд Венесуели 29 січня оголосив, що Гуайдо заборонено виїжджати з країни до закінчення слідства проти нього. Крім того, суд постановив заблокувати його рахунки.

Протести у Венесуелі проти президента Мадуро – фоторепортаж

23 січня голова Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо на тлі конституційної й економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни.

Гуайдо заявив, що Ніколас Мадуро, який у травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах у Венесуелі, не здатний виконувати обов’язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Гуайдо визнали тимчасовим президентом майже всі країни Латинської Америки, США, Австралія, Канада й Ізраїль. Країни Євросоюзу пообіцяли визнати Гуайдо президентом, якщо у Венесуелі найближчим часом не будуть оголошені позачергові вибори. Мадуро підтримують Росія, Китай, Іран, Мексика, Куба, Туреччина і Сальвадор.

США запровадили санкції проти нафтогазової компанії Венесуели, які Мадуро назвав незаконними.