Уряд готує технічні рішення, які допоможуть школам працювати офлайн – Зеленський

Минулого місяця Кабмін своєю постановою передбачив, що новий навчальний рік в українських школах стартує 2 вересня

Президент України Володимир Зеленський повідомив про підготовку Кабінетом міністрів низки технічних рішень, які дадуть змогу школам у регіонах, де дозволяє безпека, навчатися офлайн.

«Зараз багато питань щодо підготовки нового навчального року. Наш пріоритет – по максимуму допомогти школам в усіх регіонах, де безпека це дозволяє, відкритися для дітей і працювати офлайн. Уряд зараз готує кілька технічних рішень, які допоможуть саме цьому», – сказав Зеленський у вечірньому зверненні 5 серпня. Подробиць він не навів.

Минулого місяця Кабмін своєю постановою передбачив, що новий навчальний рік в українських школах стартує 2 вересня цього року і завершиться 30 червня 2025 року.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що обласним адміністраціям доручили забезпечити організацію процесу залежно від безпекової ситуації на тій чи іншій території.

У пресслужбі Кабміну зазначили, що, визначаючи дату початку навчального року, уряд орієнтувався на відсутність звернень від абсолютної більшості громад щодо початку навчального року раніше і потребу в часі на ретельну підготовку закладів освіти до приймання учнів.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Освіта під землею. Як можна безпечно навчати школярів під час війни?