Уряд виділив додаткові 2,5 мільярди гривень на фортифікаційні споруди

Українські військовослужбовці під час навчань, Чернігівська область, 2 листопада 2023 року

Кабінет міністрів України виділив додаткові 2,5 мільярди гривень для будівництва інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 12 січня.

«Із цих коштів 1,4 мільярда гривень піде на фортифікаційне обладнання оборонних рубежів. Ще 1,1 мільярда гривень – на улаштування смуг невибухових загороджень», – повідомив голова уряду.

Крім того, як повідомила пресслужба Кабміну, уряд виділив із резервного фонду ще 120 мільйонів гривень для Державної прикордонної служби.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На півночі встановили понад 500 тисяч протитанкових мін – Наєв

Ці кошти, за словами Шмигаля, призначені для посилення обороноздатності й інженерно-технічного облаштування кордону.

У листопаді Міністерство оборони й Міністерство цифрової трансформації створили спільну робочу групу з питань будівництва фортифікаційних споруд.

«У планах – упровадити реформу, щоб визначити зони відповідальності: на першій лінії оборони будівництво фортифікаційних споруд здійснюють військові підрозділи, на другій-третій – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України через залучення приватних підрядних організацій», – повідомив тоді голова Мінцифри Михайло Федоров.

За його словами, уряд залучив фінансування від українського бізнесу на будівництво фортифікаційних споруд на найскладніших напрямках.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Укріпитися на всіх напрямках». Що переломить хід війни у 2024-му?