США: послаблений ураган «Мілтон» наближається до західного узбережжя Флориди

Національний центр ураганів заявив, що шторм уже 3 категорії, але все ще небезпечний

Класифікацію урагану «Мілтон» було вдруге знижено 9 жовтня, коли він рухався до західного узбережжя Флориди, але Національний центр ураганів заявив, що шторм 3 категорії все ще небезпечний і, ймовірно, спричинить небезпечний для життя штормовий нагін. Понад 3 мільйони людей, які живуть у районі гавані Тампа-Бей, стикаються з можливістю масштабного руйнування.

Національна метеорологічна служба Маямі заявила, що перед приходом шторму у Флориді виникло щонайменше сім торнадо. Президент Джо Байден, віцепрезидентка Камала Гарріс і високопоставлені федеральні чиновники попередили, що «Мілтон» може спричинити історичні руйнування, і закликали людей прислухатися до наказів про евакуацію.

Багато людей, які втекли з прибережних районів, попрямували вглиб країни до Орландо, заповнивши майже всі готельні номери в місті та його околицях, де розташовані Disney World та інші парки Disney. Парки закрилися за кілька годин до того, як почався шторм, але готелі Disney залишалися відкритими.

У вересні в США вирував ураган «Хелен». Він викликав сильні повені у штатах Флорида, Джорджія, Північна та Південна Кароліна.