«Укрзалізниця» анонсує припинення пасажирського сполучення з Польщею

На період зупинення пасажирських перевезень до Польщі «Укрзалізниця» не відправлятиме туди свої потяги

Залізничний перевізник «Укрзалізниця» планує тимчасово зупинити пасажирські перевезення до Польщі в ніч з 14 на 15 березня. Про це пресслужба компанії повідомила 14 березня.

Такий захід компанія пояснює рішенням польського уряду про тимчасове закриття сполучення з іншими країнами.

«Останні поїзди з Польщі здійснять свої рейси в Україну 14 березня: два поїзди «Інтерсіті+» з Перемишля і нічний поїзд з Варшави. З Києва вранці 14 березня до кінцевої станції Перемишль відправилися два поїзди «Інтерсіті+». На період призупинення пасажирського сполучення із Польщею, більше поїздів до цієї країни «Укрзалізниця» не відправлятиме. Поїзди «Інтерсіті» курсуватимуть до Львова», – повідомляє пресслужба.

Відповідно, продаж квитків на скасовані рейси також зупинено. Тим, хто придбав їх раніше, перевізник пропонує повернути їх у касах або, в разі купівлі онлайн – на сайті чи в мобільному застосунку «Укрзалізниці».​

У компанії нагадують, що з 13 березня припинили пасажирське залізничне сполучення зі Словаччиною через запровадження надзвичайного стану в цій країні.

13 березня Рада національної безпеки і оборони постановила закрити кордони України на в’їзд для іноземців. Таке рішення ухвалене в рамках протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також: Коронавірус: уряд Чехії закриває кордони​

В Україні на даний час підтверджені лабораторно три випадки коронавірусного захворювання: один – у Житомирській області, два – в Чернівецькій.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.