В «Укроборонпромі» повідомили про призначення нового гендиректора

Ним став Олег Гуляк

Наглядова рада акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» призначила на посаду генерального директора «Укроборонпрому» Олега Гуляка, який досі був виконувачем обов’язків гендиректора, повідомила пресслужба товариства.

«Цьому передували пошук і оцінка кандидатів, які проводило українське представництво Odgers Berndtson – міжнародної компанії, що спеціалізується на доборі керівників вищої ланки. На посаду керівника «Укроборонпрому» претендувало понад 20 осіб, з яких до шорт-листа потрапили три кандидати», – йдеться в повідомленні.

За даними пресслужби «Укроборонпрому», до співбесід з претендентами із шорт-листа були залучені представники посольств США, Великої Британії і Німеччини.

«Олег Гуляк добре знає нагальні потреби війська, є досвідченим керівником. Головні завдання, які стоять тепер перед ним – збільшувати обсяги виробництва і надалі, завершити реформу державного сектору ОПК і побудову ефективної антикорупційної інфраструктури», – заявив міністр із питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін.

Гуляк, який у 2021 – 2024 роках був командувачем Сил логістики Збройних сил України, а з липня 2024 року працював радником генерального директора з питань військової співпраці «Укроборонпрому», став в.о. гендиректора у вересні після того, як наглядова рада припинила повноваження його попередника Германа Сметаніна, що згодом обійняв посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Нова енергія», чи перестановка: чому кадрові ротації у владі відбуваються зараз і що це змінить?