Сьогодні у всіх регіонах України не виключатимуть світло до 14:00 – «Укренерго»

З 19:00 до 22:00 обленерго будуть застосовувати чотири черги графіків відключень одночасно

Сьогодні, 8 липня, з 10:30 до 14:00 «Укренерго» скасовує обмеження електроспоживання для всіх регіонів України, повідомляє пресслужба компанії.

«Диспетчерський центр «Укренерго» зафіксував споживання нижче прогнозного рівня. Зниження споживання вранці після вихідних та накопичений резерв в системі дали змогу зменшити обсяг обмежень», – пояснюють енергетики.

У компанії додають, що на вечір, зі зростанням споживання і температури повітря, очікується збільшення обсягу обмежень. За прогнозом, з 19:00 до 22:00 обленерго будуть застосовувати чотири черги графіків відключень одночасно.

В інші години доби – по всій Україні діятимуть три черги відключень, кажуть в «Укренерго».

Читайте також: Зеленський анонсував «зміни до законодавства» в умовах дефіциту електроенергії

В Україні діють графіки погодинних вимкнень світла через комбіновані цілеспрямовані атаки РФ на українську енергосистему. Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго».

Your browser doesn’t support HTML5

Без світла і газу, у майже порожньому селі: як живуть люди на Ізюмщині (відео)