«Укренерго»: відключення електроенергії 12 серпня не плануються

Раніше в «Укренерго» розповіли, що за умов відсутності масованих атак, упродовж серпня-жовтня днів без відключень світла буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години

Національний оператор «Укренерго» не прогнозує заходів з обмеження споживання електроенергії в Україні на 12 серпня.

«При зміні ситуації – про застосування відключень буде повідомлено додатково. Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо протягом всієї доби. Не вмикайте потужні прилади з 18:00 до 22:00», – йдеться в повідомленні.

Раніше в «Укренерго» розповіли, що за умов відсутності масованих атак, упродовж серпня-жовтня днів без відключень світла буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години.

До 30 липня в Україні діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

Читайте також: Шмигаль: для споживачів, які використовують щонайменше 80% електрики власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень