Після тривалої перерви в Україні сьогодні відновлюють графіки відключень світла, але для бізнесу

З 30 липня графіки відключень не застосовувалися

Після тривалої перерви сьогодні, 8 серпня, з 17:00 до 22:00 буде задіяна одна черга обмеження споживання електроенергії для промисловості та бізнесу.

Як наголошує пресслужба компанії «Укренерго», споживання населення, критичної інфраструктури та об’єктів оборонної промисловості обмежуватись не буде.

Повернення до обмеження електропостачання в «Укренерго» пояснюють дефіцитом потужності в системі, спричинений російськими атаками, та високим рівнем споживання електроенергії через підвищення температури повітря до +30С на півдні та сході країни.

В «Укренерго» закликають споживати електроенергію раціонально з 16:00 до 23:00.

Читайте також: Шмигаль: для споживачів, які використовують щонайменше 80% електрики власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень

Раніше в «Укренерго» розповіли, що за умов відсутності масованих атак, упродовж серпня-жовтня днів без відключень світла буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години.

До цього голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький повідомив, що «найскладніший період літа уже позаду», коментуючи ситуацію в українській енергосистемі. Він зазначив, що якщо не буде нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення.

До 30 липня в Україні діяли графіки погодинних вимкнень світла, головна причина їх застосування – наслідки ракетних і дронових ударів РФ по українських електростанціях. За даними «Укренерго», втрати української енергосистеми перевищують 9 ГВт потужності, що еквівалентно споживанню у пікові години влітку Нідерландів або Фінляндії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Триває «найбільша» в історії України ремонтна кампанія в енергетиці – Міненерго