«Укренерго» вже четвертий день поспіль не планує вимкнень світла в Україні

31 травня відключення світла не прогнозуються

Четвертий день поспіль «Укренерго» не планує обмежень споживання електроенергії, повідомила пресслужба компанії.

«31 травня відключення не прогнозуються. При зміні ситуації в енергосистемі про застосування заходів обмеження споживання буде повідомлено додатково», – йдеться у дописі.

Раніше гендиректор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко пояснював відсутність відключень світла із виходом з ремонту одного енергоблоку АЕС. Однак, він зазначив, що «радіти рано, адже у весняно-літній період у ремонти виводитимуть інші енергоблоки».

Також начальник Департаменту балансової надійності оператора системи передачу «Укренерго» Роман Грабчак попереджав, що протягом літа очікуються дефіцити в енергосистемі, їхній пік може припасти на липень.

Російські війська цієї весни неодноразово атакували об’єкти енергетичної інфраструктури в Україні. Зокрема, вночі і вранці 8 травня, за даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації й передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Після цього через дефіцит електроенергії компанія «Укренерго» запровадила спершу обмеження на енергопостачання для промисловості й бізнесу, згодом – відключення для побутових споживачів.

Після хвилі масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури Міністерство енергетики України оцінило збитки для енергосистеми в понад мільярд доларів, розповів профільний міністр Герман Галущенко.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Спека може погіршити ситуацію в енергетиці, але взимку буде ще важче