В Україні розпочинають роботу генеральні інспектори США – перевірятимуть американську допомогу

Американська бойова машина піхоти Bradley поблизу Авдіївки

До Києва 29 січня прибули генеральні інспектори трьох американських відомств – міністерства оборони, Державного департаменту та Агенції з міжнародного розвитку (USAID). Ці посадовці перевірятимуть надану Україні американську допомогу, повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.

Подробиць щодо планів інспекторів в Україні посол не навела.

Згідно з доповіддю генерального інспектора міністерства оборони США, американські чиновники не відстежували належним чином частину військової допомоги Україні. У висновках доповіді йдеться, що представники Пентагону, а також дипломати у Вашингтоні та Європі не змогли швидко чи повністю відзвітувати про всі із 40 наданих Україні тисяч одиниць зброї, за якою має вестися «пильне спостереження».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Після звіту про недоліки у відстеженні наданої Україні зброї Пентагон заявив про відсутність доказів зловживань

Видання The New York Times зазначало, що в доповіді генерального інспектора немає жодних доказів, що будь-яка зброя використовувалася не за призначенням після того, як її було відправлено до військового логістичного центру США в Польщі або далі в зону бойових дій в Україні.