В Україні повідомили нові дані про хворих із коронавірусом

(ілюстраційне фото)

Міністерство охорони здоров’я і Центр громадського здоров’я, а також міський голова Києва повідомили нові дані про кількість людей в Україні, які заразилися новим коронавірусом.

За повідомленнями МОЗ і ЦГЗ, станом на 21-у годину зафіксовано вже 47 лабораторно підтверджених випадків викликаного коронавірусом захворювання COVID-19. Тим часом із повідомлення Віталія Кличка випливає, що зафіксованих випадків може бути й 48.

Як було й попередніми днями, залишаються зафіксованими три летальні випадки і один випадок видужання, в якому пацієнта вже виписали з лікарні.

За повідомленнями МОЗ і ЦГЗ, результати дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я і регіональних лабораторій на цей час разом (включно з померлими й видужалими) виявили 25 хворих у Чернівецькій області, 4 в Київській, по 2 в Івано-Франківській, Житомирській, Дніпропетровській, по 1 в Донецькій, Львівській, Тернопільській областях.

Також у МОЗ і ЦГЗ заявляють про загалом 9 випадків у Києві – з яких 6 за останню добу.

Тим часом київський міський голова Віталій Кличко інформує, що в Києві зареєстровано 7 нових випадків захворювання, а загалом уже 10. Таким чином, загальне число випадків в Україні може становити 48.

Станом на вечір 20 березня і ранок 21 березня таких випадків в Україні було 41.

Загалом у світі, за даними Центру даних про коронавірус Університету імені Джонза Гопкінза у США, на цей час підтверджені 299 125 випадків коронавірусного захворювання, з них 12 762 від нього померли, 91 564 вже видужали.