Сотні українців чекають повернення додому зі Шрі-Ланки і Таїланду – МЗС

Міністр Дмитро Кулеба заявляє, що представники посольства України в Індії, Непалі та Шрі-Ланці не можуть дістатися острівної країни

Кілька сотень громадян України очікують на повернення на батьківщину зі Шрі-Ланки та Таїланду, повідомляють представники міністерства закордонних справ 17 березня.

Міністр Дмитро Кулеба заявив, що представники посольства України в Індії, Непалі та Шрі-Ланці не можуть дістатися острівної країни через обмежувальні заходи у зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19.

«Кількасот наших громадян нинішня ситуація застала у туристичній подорожі на Шрі-Ланці. Уряд країни заборонив авіасполучення та в’їзд іноземців. Співробітники посольства не можуть дістатися туди, а один з дипломатів навіть отримав відмову у візі з посиланням на форс-мажорні обставини. Тому посольство звернулося до української громади на Шри Ланці, яка допомагає втілити практичні рішення для повернення наших додому», – розповів голова МЗС.

Кулеба додав, що МЗС співпрацює з авіакомпаніями Air Arabia та Flydubai щодо рейсів, які мають доставити українців зі Шрі-Ланки до України.

«До тих, хто зараз на Шрі-Ланці: будь ласка, не шукайте самостійно обхідні шляхи через треті країни, у яких ви можете застрягнути ще на довше», – попросив міністр.

Читайте також: Посольство України в ОАЕ прокоментувало ситуацію з українцями в Дубаї​

Тим часом посол України в Таїланді Андрій Бешта зазначив, що вивезення з цієї країни до України очікує понад пів тисячі людей. За словами дипломата, посольство працює цілодобово.

«Відповідаємо на Ваші звернення, надаємо сприяння в продовженні дозволів на перебування. Наразі зареєстровано близько 550 громадян, яким потрібна допомога у поверненні в Україну», – зазначив Бешта.

Вранці 17 березня Кулеба повідомив про 105 українських громадян, які «застрягли» на Шрі-Ланці.

16 березня Міністерство інфраструктури оприлюднило перелік чартерних рейсів, якими українці, які знаходяться у турподорожах, зможуть повернутися додому з-за кордону після припинення авіасполучення 17 березня.