Український Червоний Хрест повідомив про руйнування офісу в Кураховому через обстріл Росії

Наслідки російських обстрілів у Кураховому, серпень 2024 року

Російська атака зруйнувала офіс Товариства Червоного Хреста України в Кураховому, повідомила пресслужба організації 23 жовтня.

«Внаслідок російського обстрілу міста Курахове Донецької області зруйновано будинок культури, в якому знаходився офіс Мар’їнської районної організації Українського Червоного Хреста», – йдеться в повідомленні.

ТЧХУ уточнює, що атака знищила технічно-матеріальні цінності організації. Внаслідок атаки співробітники і волонтери не постраждали.

Товариство «категорично засуджує» російські атаки на цивільні об’єкти та гуманітарні організації.

Курахове, як і інші населені пункти Донецької області, регулярно зазнає російських обстрілів на тлі зосередження наступу РФ на Курахівському та Покровському напрямках регіону.

Читайте також: Дивна «клешня» під Кураховим: РФ потрібні ворота на Покровськ та Запоріжжя

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Влада: з Мирнограда на Донеччині вже евакуювали всіх дітей, у Покровську ще є діти