МЗС повідомило про загибель двох українок в Ізраїлі

Співробітники ізраїльських сил безпеки йдуть заваленою уламками вулицею в Тель-Авіві після того, як сюди влучила ракета, випущена палестинськими бойовиками зі Смуги Гази, 7 жовтня 2023 року

Міністерство закордонних справ України повідомило про загибель двох українських громадянок в Ізраїлі внаслідок нападу бойовиків екстремістського угруповання «Хамас».

«Маємо підтверджену інформацію про загибель двох українок в Ізраїлі. Обидві громадянки тривалий час проживали в країні. Консули надають необхідну консульську допомогу, підтримують зв’язок із родичами», – повідомив Радіо Свобода речник МЗС Олег Ніколенко.

Раніше в МЗС повідомляли, що українським дипломатам вдалося розшукати одного громадянина України, який напередодні зник на півдні Ізраїлю.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Чому за два роки життя я вдруге переживаю початок війни?» – українська біженка в Ізраїлі про напад «Хамасу»

«Допомогли одній родині виїхати із міста Ашкелон. Знайшли тимчасове житло для двох родин на тлі скасованих авіарейсів», – написав Ніколенко у фейсбуці, додавши, що оперативний штаб МЗС України для надання допомоги українцям в Ізраїлі працює в цілодобовому режимі.

Загалом, за його словами, оперативний штаб опрацював 80 звернень громадян.

Ізраїльські війська 8 жовтня продовжували зіткнення з «Хамасом», більше ніж через 24 години після того, як бойовики цього палестинського угруповання здійснили раптову атаку на Ізраїль, під час якої були вбиті кілька сотень людей. Найбільше вторгнення в Ізраїль за кілька десятиліть може підірвати підтримувані США зусилля з формування регіональної безпеки.

Бойовики «Хамасу» почали свою атаку на світанку в суботу з масованого ракетного обстрілу південного Ізраїлю, прикриваючи ним безпрецедентне, багатостороннє проникнення бойовиків в Ізраїль з Гази, вузької смуги, де проживає 2,3 мільйона палестинців.

8 жовтня конфлікт поширився, ізраїльські військові повідомили, що мінометні бомби були випущені з Лівану по північному Ізраїлю. Ізраїльські війська відповіли артилерійськими ударами по Лівану.

Наймасовіший удар «Хамасу» по Ізраїлю за всі роки конфлікту – представники Ізраїлю (фоторепортаж)